Otthon végezhető fitness képzések OKJ-s képesítéssel is | mymove.hu

Hogyan válasszak iskolát?

Hogyan válasszak iskolát?

dátum: 2018-04-26

Ha már eldöntötted, hogy egy új szakmát szerzel és online fogsz tanulni, a következő lépés a megfelelő iskola (tanfolyam) kiválasztása. Ezzel a bejegyzéssel abban szeretnénk neked segíteni, hogy hogyan találd meg a számodra legmegfelelőbb tanfolyamot, iskolát és oktatási rendszert és hogy a MyMove miért lehet neked való.

Hogyan válassz tanfolyamot?

Először is fontos leszögezni, hogy a legfontosabb tényező maga a kívánt végzettség, azaz hogy mit is szeretnél tanulni és miért.

Az előbbit nem kell különösebben magyarázni, viszont a miért-re kitérnék: ha "csak egy papír" kell, de a végzettséghez szükséges tudás nagy részével már rendelkezel, gyakorlod már egy ideje, akkor nem mindegy, meddig tart a tanfolyam, tehát érdemes egy „gyorstalpalót” választanod, ahol – lehetőség szerint – az OKJ-s (vagy szakmai hitelességet igazoló oklevéllel járó) vizsgára készítenek fel.

Járj utána Google segítségével, Facebook-oldalakat böngészve, esetleg tematikus Facebook-csoportokat felkeresve és ott segítséget kérve, hogy hol oktatnak az általad választott végzettséghez hasonlót, esetleg tudnak-e ajánlani tanfolyamot, illetve találsz-e olyan jellegű hirdetést, amely felkelti az érdeklődésed. (A tapasztalatokat, illetve a csoportbeli segítséget azért kezeld óvatosan – pro és kontra – hiszen ha csak abból indulunk ki, hogy például az általános iskolai osztályfőnöködet ki szerette, elmondhatjuk, hogy személyes érzelmek is nagyban befolyásolják a véleményeket, tapasztalatokat!)

 Első és legfontosabb: az iskola kiválasztása

Online tanfolyamoknál kiemelten fontos, hogy egyáltalán létezzen az iskola, ahova beiratkozol, ne legyél csalás áldozata. Ezért először mindennek járj utána! A MyMove példáján keresztül megmutatjuk neked, mik is ezek – a hitelességet igazoló – fontos pontok:

1. Bemutatkozó oldalak

Elmondhatjuk, hogy az online iskolák, tanfolyamok Facebook-on, Google-hirdetéssel hirdetik magukat, így kell, hogy legyen weboldaluk. Jelen esetben ez a: https://www.mymove.hu/

Minden ilyen jellegű oldalon van egy „Rólunk” (vagy Bemutatkozás vagy ehhez hasonló)  menüpont, ahol magáról az iskoláról, tanfolyamokról olvashatsz, esetleg annak tanárairól, rendszeréről. Ha látunk hozzá egy „arcot”, nevet is, már ez bizalmat szülhet, DE továbbra sem árt az óvatosság!!!

A MyMove-nál a bemutatkozás itt található: https://www.mymove.hu/content/read/rolunk-1 , ahol Szilvi, az iskola vezetője részletesen bemutatja videóval is az oktatást.

2. Kapcsolat, elérhetőség

A Kapcsolat menüpont egy újabb bizalmi pont, hiszen elérhető az iskola, van e-mail címe, telefonszáma. Ezeket feltétlen próbáld ki, még akkor is, ha nincs égető fontosságú kérdésed! Csak írj egy általános érdeklődést vagy jelezd, hogy valamelyik tanfolyamukra szeretnél regisztrálni. Ez azért fontos, mert a válasz minőségéből és gyorsaságából (azért itt szabj ésszerű időintervallumokat!) láthatod, hogy:

- mennyire készséges és naprakész az ügyfélszolgálat,

- hogyan kezelik a diákokat,

- elérhetőek-e valóban.

A MyMove kapcsolati oldalát itt találod: https://www.mymove.hu/content/read/kapcsolat-4

 

3. Céginformációk

Talán a legfontosabb kritériumhoz érkeztünk el most. A MyMove esetében a fenti, kapcsolati oldalon van feltüntetve az impresszum, azaz mely cég áll a háttérben, ki üzemelteti valójában a weboldalt, illetve az iskolát. Ennek a cégnek utána kell nézni, akár Google használatával, akár céginformációs weboldalakon: létezik-e a cég, ki a képviselője, van-e adószáma.

Ha ezek megvannak, akkor pedig fontos tudni, hogy rendelkezik-e felnőttképzési engedélyszámmal, mivel Magyarországon csak akkreditált felnőttképzési engedélyszámmal rendelkező cégek oktathatnak OKJ-s tanfolyamokat.

„A 2013. szeptemberétől érvényes szabályozási rendszer szerint: OKJ-s képzéseket kizárólag a hatályos felnőttképzési törvény szerint megszerzett engedély birtokában lehet hirdetni és folytatni.” (forrás: felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) és végrehajtási rendeletei) (a nem OKJ-s, nem támogatott és egyéb jogszabály által sem szabályozott képzéseket szabad szolgáltatásnyújtásként is folytatni. )

A MyMove felnőttképzési engedélyszáma: E-001767/2018

 

 

Ha ezen a 3 pontos szűrőrendszeren átment az iskola vagy tanfolyam, akkor már elmondhatjuk, hogy jó eséllyel hiteles forrással állsz szemben, ahol valóban regisztrálhatsz egy tanfolyamra és jó eséllyel meg is kapod az ahhoz szükséges elméleti anyagot és gyakorlati oktatást.