Otthon végezhető fitness képzések OKJ-s képesítéssel is | mymove.hu

Miért tanuljunk online? Az online tanulás előnyei

Miért tanuljunk online? Az online tanulás előnyei

dátum: 2018-06-04

Azoknak íródott ez a poszt, akik hezitálnak azon, hogy beiratkozzanak-e online tanfolyamaink valamelyikére, illetve valóban olyan jó-e az online tanulás, mint ahogy azt gondoljuk. Most összeszedjük nektek, mi az online tanulás előnye, hátránya, illetve kinek javasoljuk ezt a módszert!

 

 

 

Az online tanulás nagy előnye, hogy időtől független, illetve egy képzési időszak van, amely alatt feldolgozhatod a küldött anyagokat, majd a képzési időszak lejártakor le kell vizsgáznod. Viszont ezen az időkereten belül úgy osztod be a tananyagot, a tanulást, ahogy te akarod!

Azaz független:

GYES-től, GYED-től,

ovitól, iskolától,

életkorodtól,

jelenlegi fizikai állapotodtól,

műszaktól, munkaidőtől,

közlekedési menetrendtől.

Szóval akár ágyban fekve, pizsamában vagy kertben kávézva, madárcsicsergést hallgatva is tanulhatsz!

 

Nem marad el órád:

ha kevesen vagytok,

ha nem érsz rá vagy megbetegszel,

ha nem ér rá vagy beteg a tanár,

ha a suliban vakáció van,

ha hóakadály van, áramszünet vagy bármi műszaki probléma jelentkezik a suliban.

Az órát nem zavarja semmi. Nem kell jegyzetelned és a tanár is bármikor elismétli újra a tananyagot (hiszen a videót bármikor visszajátszhatod).

A legjobbaktól tanulhatsz, hiszen minden magára valamit is adó iskola olyan tanárokat igyekszik a program mellé állítani, akik a szakmában már eredményesek, hitelesek tudnak lenni. Ezek a tanárok általában nehezen érhetők el publikus órákon, a magánórák pedig összeadva többszörösei lennének a tanfolyamdíjnak. A jegyzeteket készen kapod, elektronikus formában, így bármikor visszakereshetők, de akár ki is nyomtathatod őket. A modulzáró vizsgák online zajlanak – kivéve a végső, állami vizsga. Ehhez is van egy időkeret, de azt is magadnak választhatod meg, hogy mikor szeretnél modulzáró vizsgát tenni. Fontos, hogy általában zárt Facebook csoportunkban, illetve saját csoportkezelő rendszerünkben „találkozhatsz” csoporttársaiddal, illetve a tanárral, ahol felteheted kérdéseidet és szinte azonnali segítséget kapsz, így még magabiztosabban készülhetsz a vizsgára.

 

Ígértük, hogy szólunk az online tanulás hátrányáról, de nevezzük inkább „feltétel”-nek:

Két dolog van, amit meg kell említeni:

kell egy online jelenlét, ami azt jelenti, hogy egy-két naponta az online felületeket (e-mail, Facebook-csoport, amely a tanfolyamodhoz kapcsolódik, iskola Facebook-oldala) muszáj figyelni, hiszen itt küldik el általában az információkat, a vizsgaidőpontokat, a tanfolyamhoz szükséges tananyagokat. Tehát ehhez jó, ha van egy megfelelő adatforgalmú internet-kapcsolatod, amit használsz is!

kell egy bizonyos önkontroll vagy önfegyelem, hiszen rajtad múlik, milyen ütemben haladsz, mikor tanulsz, milyen körülményeket teremtesz magadnak a tanuláshoz. Azaz kell, hogy a tanfolyam befizetése előtt tisztában legyél azzal, hogy mikor fogsz tanulni, a napnak melyik az a része, amikor meg tudod teremteni a kellő nyugalmat ahhoz, hogy oda tudj figyelni a tananyagra, de – ha videót kell nézned – annak hangereje se zavarja a családod.

Ha ez a kettő megvan, belevághatsz egy online tanfolyamba! 

 

Javasoljuk:

azoknak, akik a meglévő képzettségét tovább szeretnék fejleszteni, vagy épp egy újabb képzettséget szeretnének a „több lábon állás”-reményében

azoknak, akik nem szeretnének sokat utazgatni egy-egy jó tanár és összeszedett tananyag miatt

azokank, akik gazdaságosan szeretnének egy olyan tudás birtokába jutni, amelyet akár OKJ-s vizsgával is megerősíthet,

diákoknak, akik a suli mellett szeretnének mégegy képzettséget szerezni,

dolgozóknak, akik át vagy tovább szeretnék képezni magukat, de munkaidejük vagy energiájuk miatt nem tudnak eljutni egy suliba,

több műszakban dolgozóknak, akiknek képtelenség rendszerességgel eljárni valahova,

kismamáknak, akik otthon vannak gyermekükkel és a gyermek alvási idejében tudnának csak tanulni,

otthonról, távmunkában dolgozóknak, akik maguk tudják beosztani idejüket,

senioroknak, akik aktívan élik mindennapjaikat és szeretnének többet tudni egy adott tárgyban.

Bízunk benne, hogy segítettünk dönteni, és bátran belevágsz az online tanulás világába!

 

Tippek az online tanuláshoz:

 

Életmód és táplálkozási tanácsadó tanfolyam

Gyermek Fitness és Aerobik Oktató

DanceTraining Oktató